اختلال‌های عصبی

آیا بیماری ام اس درمان دارد؟

آیا بیماری ام اس درمان دارد
۴
(۵)

بیماری مولتیپل اسکلروزیس (Multiple sclerosis) که به ام اس معروف شده، یک بیماری پیچیده و چالش‌برانگیز بوده که میلیون‌ها نفر در سراسر جهان را تحت‌تأثیر قرار داده است. کسانی که ام اس دارند، اغلب در مورد پیشرفت بیماری و گزینه‌های درمانی با چالش مواجه هستند. در این مقاله، به بررسی جدیدترین درمان ام اس پرداخته و سپس به این سؤال که آیا بیماری ام اس درمان دارد؟ می‌پردازیم

 آشنایی با بیماری ام اس

مولتیپل اسکلروزیس یا ام اس یک بیماری خود ایمنی است که در آن سیستم ایمنی بیمار، به پوشش محافظ رشته‌های عصبی حمله کرده و باعث نابودی آن می‌شود. این مسئله منجر به مشکلات ارتباطی بین مغز و بقیه اعضای بدن شده و باعث طیف وسیعی از علائم مانند خستگی، مشکل در راه رفتن، گزگز نوک انگشتان، ضعف عضلانی، مشکلات هماهنگی، عدم تعادل و… می‌شود.

 جدیدترین درمان ام اس

جدیدترین درمان ام اس

 

درمان بیماری ام اس به‌منظور کنترل علائم بیماری، کاهش شدت حملات، کنترل التهاب و کاهش پیشرفت بیماری انجام می‌شود. در حال حاضر جدیدترین درمان ام اس شامل ژن‌درمانی و استفاده از رشته‌های عصبی است؛ این روش‌ها جدیدترین درمان ام اس هستند، ولی درمان قطعی نبوده و همچنان در مرحله آزمون‌وخطا می‌باشند. به‌صورت کلی برخی از روش‌های درمانی بیماری ام اس شامل موارد زیر می‌شوند:

 داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی

داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی سیستم ایمنی را سرکوب کرده و مانع تکثیر سلول‌ها می‌شوند. با توجه به اینکه بیماری ام اس، یک بیماری خود ایمنی است، استفاده از داروهای سرکوب‌کننده کمک به کنترل علائم بیماری کرده و شدت حملات بیماری را کاهش می‌دهد.

 درمان تزریقی

درمان بیماری ام اس، بیمار محور بوده و به شرایط فرد بستگی دارد، به همین دلیل ممکن است روش دارو درمانی خوراکی در یک فرد مفید واقع نشود، در این صورت، داروهای تزریقی در فواصل منظم به بیمار تزریق خواهند شد.

تغییر سبک زندگی

 تغذیه سالم، فعالیت بدنی منظم، کاهش استرس و مدیرت آن، استفاده از تکنیک‌های آرامش‌بخش مانند مدیتیشن و یوگا به بهبود عمومی بیمار و کاهش علائم بیماری ام اس کمک می‌کند.

ورزش‌های کار درمانی ام اس

در ورزش‌های کار درمانی ام اس، مطابق با سن و شدت بیماری، برنامه شخصی تجویز می‌شود. به صورت کلی ورزش ‌های کار درمانی ام اس شامل تمرینات هوازی، تمرینات قدرتی، یوگا، تای چی، ورزش‌های آبی و تمرینات تعادلی هستند.

 درمان‌های بیماری ام اس برحسب پیشرفت بیماری متفاوت است. بهتر است که در همان مراحل اولیه بیماری، با پزشک متخصص مشورت کرده و تحت نظر پزشک برنامه درمانی مناسب را پیش ببرید.

تقویت عضلات پا در ام اس

درصورتی‌که بیماری ام اس پیشرفت کند، متأسفانه می‌تواند باعث فلجی عضلات پا به صورت موقت و یا دائم شود. به همین دلیل تقویت عضلات پا در ام اس باید در روند درمان اولویت قرار بگیرد. تقویت عضلات پا می‌تواند شامل تمرینات ورزشی، تمرینات تعادلی و استقامتی باشد.

تمرینات ورزشی برای بیماران ام اس

 

تمرینات ورزشی برای بیماران ام اس

یکی از بهترین راه‌ها برای کاهش علائم بیماری ام اس، فعالیت بدنی است. تمرینات ورزشی برای بیماران ام اس به‌شدت مفید بوده و برخی از علائم مانند خستگی را کنترل می‌کند. همچنین ورزش باعث افزایش تراکم استخوان‌ها می‌شود. اگر بیماری شما پیشرفته باشد، شاید اصلاً توان فعالیت بدنی را نداشته باشید، به همین دلیل بهتر است قبل از انجام هرگونه فعالیت بدنی با فیزیوتراپیست و پزشک متخصص مشورت کنید، تا با توجه به شدت بیماری، نوع تمرینات ورزشی را مشخص کنند. برخی از تمرینات ورزشی برای بیماران ام اس عبارت‌اند از:

  • پیاده‌روی: پیاده‌روی یک ورزش غیرتهاجمی و ارزان است. اگر تابه‌حال هیچ‌گونه فعالیت ورزشی نداشتید، پیاده‌روی بهترین ورزش برای شروع فعالیت بدنی است.
  • دوچرخه‌سواری: یکی از مشکلات بیماران ام اس، نفس‌تنگی است. دوچرخه‌سواری به صورت منظم باعث بهبود تنفس و تقویت عضلات پا در ام اس می‌شود. برای شروع دوچرخه‌سواری ابتدا به صورت سبک و در سطوح صاف دوچرخه‌سواری کنید.
  • شنا: شنا یک تمرین ورزشی کامل برای تقویت عضلات و بهبود خون‌رسانی است. شنا باعث می‌شود فشار کمتری روی مفاصل ایجاد شده و مشکلات حرکتی بهبود یابند.
  • تمرینات تعادلی: تمریناتی مانند ایستادن روی یک پا و تمرینات یوگا، به تقویت عضلات پا و بهبود تعادل کمک می‌کنند.

آیا بیماری ام اس درمان دارد؟

پاسخ به سؤال آیا بیماری ام اس درمان دارد؟، تا حدی دشوار است؛ زیرا تاکنون، هیچ درمان قطعی برای بیماری ام اس کشف نشده و حتی علت بروز این بیماری هم ناشناخته باقی‌مانده است. گزینه‌های درمانی مختلف برای کنترل علائم بیماری، کاهش تعداد و شدت حملات و کاهش پیشرفت بیماری انجام می‎شوند. تحقیقات و مطالعات برای درمان قطعی این بیماری در حال انجام هستند تا با متدهای جدید، درمان قطعی این بیماری انجام شود.

آیا همه بیماران ام اس فلج می‌شوند؟

 بیماری ام اس می‌تواند به سیستم عصبی حمله کرده و راه رفتن را دشوار کند. در ابتدای بروز علائم بیماری، در هنگام حمله عصبی شاید بیمار نیاز به واکر یا ویلچر داشته باشد. به صورت کلی علائم بیماری از فردی به فرد دیگر متفاوت است، بااین‌حال به صورت متوسط تخمین زده می‌شود که حدود یک‌چهارم بیمارانی که تحت درمان قرار گرفتند، بعد از حدود ۳۵ سال از تشخیص بیماری، نیاز به ویلچر دارند.

پیشنهاد سردبیر: علائم بیماری پارکینسون کدام اند؟

 

 عمر بیماران ام اس چقدر است؟

بعد از آیا بیماری ام اس درمان دارد؟ یکی دیگر از سؤالات رایج این است که عمر بیماران ام اس چقدر است؟ آیا کم‌تر از افراد عادی عمر می‌کنند یا خیر؟ مولتیپل اسکلروزیس به‌خودی‌خود کشنده نیست. اما می‌تواند عوارض طولانی‌مدت، مانند عفونت، اختلال در تنفس و مشکلات بلع را افزایش دهد، همچنین ممکن است سیستم ایمنی به سلول‌های عصبی لوله تنفسی حمله کنند، بنابراین بیماری ام اس به طور بالقوه باعث کاهش عمر افراد می‌شود. به طور متوسط طول عمر افراد مبتلا به بیماری ام اس، ۵ تا ۱۰ سال کم‌تر از میانگین افراد سالم است. مدت زمانی که فرد بیمار بتواند با ام اس زندگی کند به پیشرفت بیماری و سبک زندگی فرد مرتبط است. تغییر سبک زندگی مانند ورزش کردن و ترک سیگار باعث کاهش علائم بیماری در درازمدت می‌شوند. با پیشرفت بیماری، ممکن است توانایی بیمار برای عملکرد مستقل مختل شود.

 عاقبت بیماری ام اس

عاقبت بیماری ام اس

عاقبت بیماری ام اس برای هر فرد متفاوت است و نمی‌توان به طور قطعی پیش‌بینی کرد. برخی از افراد مبتلا به بیماری ام اس ممکن است تجربه حملات تکرار شونده را داشته باشند که باعث اختلال در حرکت و عملکرد بدن شود. برخی دیگر از افراد ممکن است با علائم مزمن مانند خستگی، تضعیف عضلات، اختلال حافظه و تمرکز، اختلالات تعادل و بینایی مواجه شوند. بیماری ام اس معمولاً پیشرفت می‌کند، اما این پیشرفت برای هر فرد متمایز بوده و بازۀ زمانی متفاوتی دارد. برخی افراد ممکن است تجربه تغییرات کوچک در طول زمان را داشته باشند، طوری که شاید تا آخر عمر به صورت مستقل و بدون اختلال حرکت کنند، درحالی‌که برخی افراد دیگر ممکن است تغییرات قابل توجهی را در بازۀ زمانی کوتاه داشته باشند. عاقبت بیماری ام اس تا حد زیادی به سبک زندگی بیمار بستگی دارد، اگر روزانه در معرض تنش‌های زیادی هستید، بهتر است که رفتار خود را تغییر دهد. به صورت کلی بهتر است در مراحل اولیۀ تشخیص، تحت نظر پزشک متخصص قرار بگیرید. همان‌طور که گفته شد، یکی از بهترین راه‌ها برای کاهش علائم بیماری، ورزش است. بهتر است فعالیت بدنی تحت نظر فیزیوتراپیست متخصص انجام شود. یکی از بهترین متخصصان فیزیوتراپ، دکتر هادی همتایی جهت رفاه حال بیماران، دوره آموزشی آموزش فیزیوتراپی در منزل برای بیماران ام اس را ارائه کرده است. جهت خرید دوره درمان ام اس همین الان  وارد صفحه دوره آیا بیماری ام اس درمان دارد؟ بشوید و یا با شماره ۰۹۰۱۵۷۵۷۵۶۹ تماس بگیرید.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۴ / ۵٫ تعداد آرا: ۵

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

author-avatar

درباره دکتر هادی همتایی

دکتر هادی همتایی، با بیش از 30 سال تجربه در زمینه درمان و بیش از 15 سال فعالیت تخصصی در حوزه آموزش حضوری و غیرحضوری شیوه‌های نوین فاشیا ریلیز و فیزیوتراپی و کار با دستگاه‌های حرفه‌ای روز دنیا، همراه شما بیماران عزیز می‌باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *