دردهای مفصلی

درمان کمر درد در زنان

علت کمر درد در زنان
۴٫۲
(۹)

درد کمر، یکی از مشکلات شایع و بارز در جوامع امروزی است. درد کمر در زنان یکی از مسائل مهمی است که می‌تواند تأثیر گسترده‌ای بر کیفیت زندگی و عملکرد روزمره آن‌ها داشته باشد. و به طبع عملکرد آن‌ها را در جامعه و از همه مهم‌تر روحیه آن‌ها را تحت تاثیر قرار دهد. در این مقاله، قصد داریم به علت کمر درد در زنان و راه‌های درمان کمر درد در زنان بپردازیم.

مهم ترین علت‌ کمر درد در زنان

مهم ترین علت‌ کمر درد در زنان

علت کمر درد در زنان ممکن است به دلایل مختلفی بستگی داشته باشد. تحقیقات نشان می‌دهد که زن‌ها معمولاً بیشتر از مردان در معرض آسیب‌دیدگی کمر قرار دارند و بهتر است با توجه به شرایط زندگی خود بهترین روش را برای مراقبت از خود در نظر بگیرند. ازاین‌رو در ادامه به برخی از شایع‌ترین دلایل کمر درد در زنان می‌پردازیم.

فعالیت‌های سنگین روزمره

 فعالیت‌هایی مانند حمل‌ونقل بار سنگین، خم شدن دائمی و تکراری و استفاده بیش‌ازحد از تجهیزات الکترونیکی (مانند لپ‌تاپ و تلفن همراه) می‌توانند یکی از دلایل کمر درد در زنان باشد.

تغییرات هورمونی

 تغییرات هورمونی در دوران قاعدگی، بارداری و یائسگی، باعث شروع درد کمر را در بانوان می‌شود. به طور معمول، تغییرات در سطح استروژن و پروژسترون، می‌توانند سبب تسهیل و یا تشدید درد کمر شوند.

مشکلات عضلانی و اسکلتی

 ضعف عضلات پشتی و شکمی ممکن است یکی دیگر از علت کمر درد در زنان باشد. همچنین، بروز مشکلات مانند دیسک بیرون‌زده، اختلال‌های آرواره‌ای نیز می‌تواند درد کمر را ایجاد کرده و بانوان را به محتاج به درمان کمر درد زنان کند.

عوامل روان‌شناختی

شاید بتوان گفت یکی از مهم‌ترین علت کمر درد در زنان، استرس، اضطراب، افسردگی و سایر عوامل روان‌شناختی است. علل دقیق ارتباط بین عوامل روان‌شناختی و درد کمر هنوز به‌طور دقیق مشخص نشده است، اما روابط تعاملی میان سیستم عصبی و عوامل روان‌شناختی گزارش شده‌ است.

لازم به ذکر است که در هر زن ممکن است علت کمر درد متفاوت باشد. به همین دلیل، مشاوره پزشکی تخصصی و ارزیابی دقیق می‌تواند به تشخیص نهایی و تعیین علت دقیق کمردرد در زنان کمک کند.

روش‌های تشخیص علت برای درمان کمر درد در زنان

روش‌های تشخیص علت کمر درد در بانوان

تشخیص علت کمردرد و درمان کمر درد در زنان معمولاً آسان نیست و با ترکیبی از سوابق پزشکی، بررسی جسمانی و تصویربرداری انجام می‌شود. با توجه به اهمیت این موضوع در ادامه، روش‌های تشخیصی رایج برای تعیین علت کمردرد در بانوان را ذکر می‌کنیم:

  • مصاحبه پزشکی

پزشک معمولاً اطلاعاتی مانند شدت درد، نوع درد، محل درد، زمان آغاز و مدت پیشروی درد، تعداد و شدت حملات درد، عوامل تسریع‌کننده یا تشدید‌کننده درد و سوابق بیماری‌های دیگری که ممکن است با درد کمر مرتبط باشند را از فرد می‌پرسد. این اطلاعات به پزشک کمک می‌کند تا علل درد کمر را مورد بررسی قرار دهد.

  • بررسی جسمانی

پزشک در مواقعی با بررسی جسمانی نواحی کمر و لگن درد را بررسی می‌کند. از جمله مواردی که ممکن است انجام شود عبارت‌اند از: بررسی حرکت و اندازه‌گیری انعطاف‌پذیری کمر، بررسی عضلات، بررسی سیستم عصبی و یافتن احساس فرد از لمس نواحی کمر و لگن است.

  • تصویربرداری

به منظور تشخیص دقیق‌تر، پزشک ممکن است تصویربرداری مانند اشعه ایکس، سی‌تی‌اسکن و MRI استفاده کند. این تصاویر ممکن است برای تشخیص سیستم عصبی، دیسک‌های بیرون‌زده، شکستگی استخوان، التهابات یا تشکیل توده‌ها مورد استفاده قرار گیرند.

  • آزمایش‌های تکمیلی

پزشک در مواقعی ممکن است آزمایش‌های خون و ادرار نیز در نظر بگیرد تا علل درد را مشخص و بررسی کند که آیا علت کمردرد به عوارض دیگر در بدن مربوط  می‌شود یا خیر.

بیشتر بخوانید: درمان گردن درد عصبی 

درمان کمر درد در زنان در خانه

درمان کمر درد در زنان

شاید تابه‌حال به این موضوع فکر نکرده باشید که با درمان‌های خانگی کمر درد در زنان نیز می‌توانید به بهبود درد کمر کمک کنید. این روش‌ها ممکن است در کاهش التهاب، کشیدگی عضلانی و بهبود علائم کمردرد موثر باشند. در ادامه، تعدادی از روش‌های درمان خانگی کمر درد در زنان را ذکر می‌کنم:

استفاده از گرما و سرما

 استفاده از روش‌هایی (مثل یک حوله یا دستمال گرم) روی ناحیه دردناک می‌تواند به بهبود درد کمک کند. همچنین، سرما درمانی می‌تواند التهاب و تورم را کاهش دهد. انتخاب گرما یا سرما بستگی به نوع و شدت کمردرد فرد دارد.

تمرینات تقویت عضلات

 تمرینات تقویتی عضلات کمر و شکم می‌تواند استحکام عضلات را افزایش داده و درد را کاهش دهد. برخی از تمرینات مفید شامل بلند شدن از صندلی، انجام پیلاتس یا یوگا، قرار گرفتن در حالت (پلانک) و تمرینات اصلاحی تاثیر زیادی در کاهش درد کمر و بهبود آن دارد.

ماساژ

ماساژ  کمر ممکن است در تسکین و کاهش درد در این ناحیه کمک کند. می‌توانید خودتان یا با کمک فرد دیگر ناحیه دردناک از کمر را ماساژ دهید. استفاده از روغن‌های ضدالتهاب مانند روغن زیتون به همراه با ماساژ می‌تواند روند کاهش درد را تسریع کند.

استفاده از داروهای ضد درد

از داروهای ضد درد نیز تاثیر زیادی بر کاهش و حتی بهبود درد در ناحیه کمر دارند. داروهایی مانند ایبوپروفن یا پاراستامول ممکن است در کاهش درد بسیار موثر باشند. اما به شما توصیه می‌کنیم که تحت هیچ شرایطی از داروهای ضد درد بدون نظر پزشک استفاده نکنید.
مواردی که تا این قسمت از مقاله به آن اشاره کردیم می‌توانند در بهبود کمردرد مفید باشند، اما درنهایت بهتر است برای مشاوره و تجویز تخصصی با پزشک مشورت کنید.

همچنین اگر به دنبال روش‌های خانگی می‌گردید به شما مقاله درمان کمر درد در خانه را پیشنهاد می‌کنیم.

نکاتی درمورد درمان کمر درد 
نمونه بیمار کمر درد که درمان شده 

بهترین روش درمان کمر درد در زنان

در نهایت، باید توجه داشت که درمان کمر درد در زنان بستگی به علت، شدت و مدت‌زمان آن بستگی دارد. هر فرد کمر درد را به‌گونه‌ای متفاوتی تجربه می‌کند و بهترین درمان برای فرد باید توسط پزشک تعیین شود. علاوه بر درمان‌های خانگی، راهنمایی و مشورت پزشک حائز اهمیت است. همچنین، رعایت نکاتی مانند ورزش منظم، حرکات صحیح بدنی، حفظ وزن مناسب و جلوگیری از فعالیت‌های خطرناک می‌تواند در پیشگیری از کمردرد کمک کند. مهم‌تر از همه، اگر فرد کمر درد را به همراه علائم دیگری تجربه می‌کند، باید به پزشک متخصص مراجعه کند تشخیص صحیح و درمان مناسب را آغاز کند.
دکتر هادی همتایی، متخصص در فیزیوتراپی با شیوه‌های نوین با استفاده از به‌روزترین دستگاه‌ها آماده خدمت‌رسانی به شما مراجعان عزیز است.
منبع: healthline

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز ۴٫۲ / ۵٫ تعداد آرا: ۹

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

author-avatar

درباره دکتر هادی همتایی

دکتر هادی همتایی، با بیش از 30 سال تجربه در زمینه درمان و بیش از 15 سال فعالیت تخصصی در حوزه آموزش حضوری و غیرحضوری شیوه‌های نوین فاشیا ریلیز و فیزیوتراپی و کار با دستگاه‌های حرفه‌ای روز دنیا، همراه شما بیماران عزیز می‌باشد.

نوشته های مشابه

8 دیدگاه در “درمان کمر درد در زنان

  1. قربانی گفت:

    برای کاهش درد کمر فیزیوتراپی چند جلسه لازمه؟ هزینه هر جلسه فیزیو چطور حساب میشه؟

  2. غزل نیازی گفت:

    سلام خسته نباشید پدر من الان سه هفته اس کمر درد شدید داره اصلا نمیتونه سرپا زیاد وایسه نمی دونم چکارکنم هرچقدر استراحت کرده و چسب درد گذاشتم فایده نداشت بدتر شده لطف کنید راهنمایی کنید.پدرم ۵۹ سالشه.

  3. جمشیدی گفت:

    سلام من سه سال پیش خیلی کمرم درد میکرد با ۱۲ جلسه فیزیوتراپی خوب شدم الان یک هفته هست صبح ازخواب بیدارشدم اول گردنم درد میکرد بعد خوب شد الان کمردرد شدید گرفتم ممنون میشم راهنمایی کنید چکارکنم

  4. فرهادی گفت:

    استفاده از دارو برای درمان کمر درد در زنان ضرر نداره؟ چه دارویی بهتره؟

  5. لیلا عباسی گفت:

    سلام خسته نباشید گودی کمر هم از علت های کمر درد در زنان محسوب میشه؟

  6. کیانا بهرامی گفت:

    با سلام برای درمان کمر درد در زنان از این پماد های ضد درد که اسانس فلفل دارند استفاده کنیم ضرر نداره؟

  7. الهه اسکندری گفت:

    سلام وقتتون بخیر ی سوال داشتم آیا داشتن کیست تخمدان هم باعث کمر درد میشه؟ برای درمان کمر درد در زنان بهترین گزینه که زودتر جوابگو باشه کدوم روش هست؟

  8. زینب گفت:

    سلام علت کمر درد ناکهانی چیه ؟یک هفته ای است که پهلوی سمت چپم درد میکنه و گاهی قطع میشه. دردش به پشت کمرم هم میزنه علتش چیه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *